El Març Gastronòmic arriba 5000 menús, i consolida el seu lideratge gastronòmic al Baix Llobregat

L'activitat es reforça a les ciutats participants històriques del Baix Llobregat, Barcelona i L’Hospitalet, i obre una nova porta als nous municipis participants.


El Març Gastronòmic consolida la pujada de vendes de Pota Blava d’edicions anteriors, amb gairebé 650 pollastres consumits.


El client de fora s’imposa al client local.


El Març Gastronòmic, les X Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari, ha tornat a fer un pas endavant: els 35 restaurants de l'edició 2019 supera els 5000 menús venuts durant l’activitat.

Les jornades, que van concloure el 14 d'abril, han emfatitzat la unió entre productors del Parc Agrari i restauradors de la comarca amb l’objectiu de donar valor al Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Baix Llobregat. El Març Gastronòmic és un dels pilars d’una revolució gastronòmica sense precedents a la comarca.

El consum per part del client forà continua creixent: es confirma la tendència a l’alça de públic tant de Barcelona com de l'àrea metropolitana, que ja supera un 65% respecte al client local. D’aquesta manera, s’ha vertebrat el territori en l’àmbit del turisme gastronòmic. L'èxit és fruit del creixement del nombre de ciutats participants i del salt qualitatiu en l'oferta gastronòmica d’enguany, amb restauradors del Prat (la capital de les jornades) i a 15 ciutats del Baix Llobregat (Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans). El Març Gastronòmic es va celebrar a Castellbisbal (Vallès Occidental), L’Hospitalet i Barcelona, amb alguns restaurants vinculats al moviment Slow Food.

Les jornades, organitzades per l’Ajuntament del Prat i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat [AGT] han aconseguit dinamitzar novament els actius del territori de manera sostenible i compromesa. L’acció gastronòmica s’emmarca en la promoció dels productes locals, la cuina i el territori i donarà el relleu a les Festes de la Carxofa Prat, que inclou la Carxofada Popular [el 7 d’abril], l’Escarxofa & Jazz [el 14 d’abril], i el Fira Tapa Carxofa Prat [3, 4 i 5 de maig].


DO PENEDÈS I SAN MIGUEL ECO APOSTEN PEL PRODUCTE LOCAL
DO Penedès ha continuat donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. En aquesta acció, s’ha incorporat com a patrocinador Mahou San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum del producte local, i ho fa amb la San Miguel Eco, l’única cervesa ecològica no artesanal del mercat.


Organitzen: Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i Ajuntament del Prat de Llobregat

Patrocinadors: DO Penedès · San Miguel