Torna el Març Gastronòmic 2021, amb el suport del Consell Regulador

Tornen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, de l’11 de març a l’11 d’abril, en una dotzena edició en què l’activitat arriba per donar impuls i suport a restauradors i productors. L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), organitza l’activitat que permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari del Baix Llobregat.


L’acció comptarà amb un descompte extra el qual ja s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques, gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat que, en aquestes d'accions de promoció, assumeix una part del cost del producte destinat a la restauració, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.


La Cooperativa Agrícola del Prat també vol donar suport a la restauració del Prat i la comarca, i es suma també al Març Gastronòmic 2021 amb un 15 % de descompte en la compra de la Carxofa Prat als establiments participants en l’edició d’enguany. La Cooperativa referma el seu compromís amb l’alimentació saludable i de qualitat, estretament lligada al territori i a la societat.


El Prat serà la capital del Març amb 11 participants, que s’estendrà a 15 ciutats del Baix Llobregat L’Hospitalet i Barcelona: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans. L’activitat s'emmarca dins les accions que s'estan desenvolupant per donar suport a la restauració i als productors locals, dos dels sectors més afectats per l'actual context. Amb iniciatives d'aquest tipus es pretén donar visibilitat i valorar el treball dels professionals del sector hostaler a la ciutat, que aposten per una gastronomia de qualitat amb producte de proximitat.El Prat i Sant Boi, units per la Carxofa


Per primera vegada, el Prat i Sant Boi uniran forces per difondre, sota el paraigües de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona aquest 2021, un dels productes estrella del Parc Agrari: la Carxofa. El Març Gastronòmic serà una de les accions que es desenvoluparà en el marc de la capitalitat de Barcelona. Les dues ciutats es reivindicaran com la capital mundial de la carxofa i aproparan aquest producte i el Parc Agrari, una infraestructura estratègica metropolitana, a Barcelona. Ho faran a través d’accions promocionals i concursos a xarxes amb #MengemCarxofa. A més, les dues ciutats programaran activitats presencials o on-line vinculades a aquest producte, l’agricultura de proximitat i la sostenibilitat.